Japonia, intre traditie si modernitate

Hokkaido, Honshu, Shikoku, Kyushu: acestea sunt cele patru insule care formeaza o mare parte din teritoriul japonez. Indepartata, mai putin cunoscuta pentru calatorii occidentali, Japonia se dovedeste a fi o destinatie turistica fascinanta. Hiper-modernitate in marile orase precum Tokyo sau Osaka, tradtii culturale si religioase vechi de mai multe secole la Kyoto sau Nara si o cultura populara care merge de la samurai la Godzilla, la cele mai moderne console pentru jocuri video.

Orase moderne pentru shopping

Cu ce incepe o vizita in Japonia? Cu vizitarea metropolelor deoarece la Tokyo, capitala, sosesc majoritatea zborurilor internationale. Japonia este tara high-tech-ului, jocurile video si gadgeturile sunt omniprezente. Un adevarat vis pentru pasionatii de shopping care vor profita cu siguranta de sejurul in Japonia pentru a se echipa cu ultimele noutati in materie de tehnologie.

Templele buddhiste din Kyoto

Dupa sedinta prelungita de shopping a venit momentul sa pleci in descoperirea Japoniei milenare, a templelor si culturii sale. Incepand cu Kyoto, fostul oras imperial, situat pe insula Honshu care adaposteste templul de Aur Kinkaku-ji si templul de Argint Ginkaku-ji dar si un castel imperial, Nijo-ji.

Reculege-te la Hiroshima

Tot pe insula Honshu – cea mai mare insula din Japonia – se afla orasul Hiroshima. Construit in intregime dupa bombardamentul din 1945, orasul Hiroshima a avut la inceput doar cateva cladiri. Singura structura care a reusit sa ramana in picioare dupa explozia bombei atomice este domul, numit sugestiv Domul Bombei Atomice. Nu departe de dom, autoritatile au amenajat parcul memorial al pacii si « Peace memorial museum », un omagiu pentru cele 200 000 de victime.

Ceaiul, o adevarata arta in Japonia

Mai mult decat o simpla bautura, consumul de ceai este o adevarata arta in Japonia. In forma sa traditionala, ceaiul face obiectul unui adevarat rit. Ceaiul verde, cel mai cunoscut, se consuma la fiecare masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *