Uleiul de măsline si beneficiile aduse asupra sănătătii

Datorită legendei care stă la baza uleiului de masline, in zilele nostre inca se mai practica oferirea uleiului ca dar nepretuit. Legenda spune ca arbustul de maslin a fost oferit de catre zeita Athena ca dar pentru omenire, uleiul provenit din fructele arbustului fiind considerat aur lichid de catre Homer.

Specialistii care au efectuat nenumarate studii asupra uleiului de măsline sustin ca acizii grasi nesaturati si monosaturati care reprezinta 75% din compozitia uleiului de măsline, sunt similari cu cei regăsiti in laptele matern, dovada fiind tolerarea si asimilarea perfecta a uleiului de catre organism.

Studiile au aratat ca locuitorii tarilor mediteraneene, unde consumul de ulei de măsline este ridicat, suferă mai putin de boli cardiovasculare.

Cu un continut bogat in vitaminele: A, D, K, E, B1, B2 dar si fier, acizi grasi saturati 15% si acizi grasi nesaturati 85%, precum si trigliceride, clorofila, oleocant (substanta antiinflamatoare, asemanatoare cu ibuprofenul).

Datorită tuturor acestor compusi uleiul de măsline trebuie inclus in dietele zilnice, consumarea acestuia fiind un beneficiu adus organismului fara riscul aparitiei reactiilor adverse.

Fiind cea mai sănătoasă sursa de grăsime este recomandată folosirea uleiul de măsline în diete, cure si prevenirea afectiunilor.

Continutul de polifenoli mentine nivelul colesterolului, reducând nivelul colesterolului rau, consumarea a două lingurite de ulei de măsline pe zi rezolvând acesta afectiune a organismului.

De asemenea, polifenolul regăsit in uleiul de măsline este deosebit de eficient si in protejarea celulelor rosii din sang si a inimii.

Continutul de fitochimicale al uleiul de măsline ajuta la distrugerea celulelor canceroase si a genelor predispuse cancerului de san.

Potrivit studiilor, bărbatii care au consumat minim 50 ml de ulei de măsline pe zi au avut o scădere a ratei de aparitie a atacului de cord.

De asemenea, studiile efectuate pe femeile care au consumat zilnic ulei de măsline, atesta faptul ca acestea au un risc mai scazut in boli cardiace coronariene.

Consumul de ulei de măsline aduce un beneficiu major intregului organism, de aceea includerea lui in dietele noastre trebuie incurajata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *