Ohrid, bijuteria secreta a Macedoniei

Ohrid este un orasel din Macedonia, inca necunoscut de turisti. In ciuda acestui lucru, este de o frumusete rara. Situat in partea de sud-vest a Macedoniei, orasul Ohrid este inscris in patrimoniul mondial Unesco, in special datorita patrimoniului religios. Este unul din cele mai cautate locuri de macedoni, situat in apropierea lacului cu acelasi nume.

Orasul Ohrid era dominat de o fortareata uriasa din care doar Poarta Inalta este prezenta in ziua de azi. Insa, numeroasele biserici prezente peste tot in oras dar si manastirile stau drept marturie unui patrimoniu si unei bogatii remarcabile. Ce poate fi mai placut decat sa te plimbi relaxat pe stradutele inguste, pur si simplu fermecatoare? Ohrid este considerat leaganul crestinismul slav si a fost supranumit « perla perlelor din Balcani », situat in mijlocul unei vegetatii luxuriante, situat la poalele muntilor de culoare violet.

Ce putem vizita?

In primul rand, catedrala Sf. Sofia care dateaza din secolul 11, superba datorita frescelor medievale. Biserica Sf. Clement, din secolul 13, domina intregul oras si adaposteste o colectie de icoane de inspiratie bizantina si slava.

Din biserica Sf. Ioan poti admira o panorma superba asupra lacului, peisajul iti taie pur si simplu respiratia. In orasul vechi, cea mai buna modalitate de a admira casele vechi datand din secolele 18 si 19 este plimbandu-te. Si cartierul negustoresc trebuie neaparat descoperit, diversitatea produselor propuse este pur si simplu incredibila.

Bea un pahar intr-unul din cele mai faimoase baruri de pe plaja Cuba Libre, instalat comod pe una din canapelele asezate vis-a-vis de lac. Petrece cateva momente placute pe plajele cu pietricele…profita de atmosfera unica din inima Macedoniei.

Ohrid reuseste sa fascineze pe oricine datorita arhitecturii, istoriei si influentelor istorice dar si prin portul si plajele sale. Datorita lacului cu acelasi nume, Ohrid este destinatia ideala pentru cei in cautare de sejur balnear.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *