Napoli

Napoli este cu siguranta un oras ce nu se lasa descoperit in timpul unui singur sejur. Exista atatea lucruri de vazut si de facut la Napoli, atatea de descoperit pe plan arhitectural…intre muzee, plimbari si shopping, Napoli este un oras fascinant.

Piata Poporului

Cunoscuta si sub numele de Piazza del Plebiscito, Piata Poporului este cu siguranta una din cele mai mari piete din oras, situate in centrul orasului Napoli, nu departe de cafeneaua Gambrinus, in apropiere de Palatul Regal. In perioada Carciunului turistii au posibilitatea de a asista la spectacole de opera in aer liber.

Galleria Umberto I

Chiar daca seamana foarte bine cu omoloaga sa, galleria Vittorio Emanuele II din Milano, aceasta galerie este una din principalele atractii turistice din Napoli. Acest imens centru commercial este renumit pentru magazinele si cafenelele sale. Cupola centrala are o inaltime de 57m si turistii pot remarca ca solul este constituit dintr-un mozaic urias ce reprezinta zodiacul.

Castel Nuovo

Acest castel a capatat aceasta denumire pentru a se distinge de cea mai veche resedinta regala, Castel dell’Ovo. Este vorba despre o fortareata imensa care lasa impresia ca domina intreg orasul. Arcul de triumf marcheaza accesul in castel. Acest castel este si cel mai mare muzeu arheologic clasic in care se poate admira colectie de arta din Italia dar si de obiecte din ceramica, picturi, sculpturi si bijuterii ce dateaza din epoca eruptiei Vezuviului.

Palatul Regal

Edificat in 1601, Palatul Regal a trecut printr-o multime de transformari pana a ajuns la stilul baroc ce se poate admira acum. Structura exterioara este fascinanta, interiorul la fel: scari si coloane din marmura, statui, lampi imense. Palatul Regal este situat in inima pietii Plesbicito.

Castel dell’Ovo (castelul oului)

Castelul dell’Ovo este situat pe insula Megaride, in golful Napoli. Legenda spune ca un ou ascuns sustine intreaga structura a cladirii. Descopera secretul faimoasei enigme ale oului. Unde s-o ascunde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *