München

Oktberfest, castele parca desprinse din basme…descopera care sunt principalele atractii ale orasului München. München dispune de o istorie si cultura bogata. Fara sa mai punem la socoteala arhitectura si gastronomia locala. Orasul organizeaza an de an festivalul dedicat berii, unul din cele mai mari festivaluri din lume, Oktoberfest.

Oktoberfest

München este cunoscut in lumea intrega datorita festivalului berii, un eveniment apreciat atat de localnici cat si de turisti. Timp de trei saptamani cat dureaza acest festival, sase milioane de persoane vin in Thereienwise, piata in care este organizat Oktoberfest si consuma sapte milioane de litri de bere. Traditia cere ca prima bere sa fie servita de catre primul ministru bavarez.

Exploreaza cartierul boem Schwabing

Schwabing este principalul cartier boem din München. Acest cartier este intesat de magazine ciudate, de baruri si cafenele. Numeroasele cladiri in stil Art Nouveau merita sa fie admirate. Va sfatuim sa luati micul-dejun la restaurantul Den Weinbauer, unul din cele mai bune restaurante din oras.

A fost odata Neuschwanstein…

Castelul Neuschwanstein pare desprins dintr-un basm. Castelul i-a inspirat pe cei de la Walt Disney in momentul in care au creat castelul Frumoasei din Padurea Adormita. Ai nevoie de cel putin o zi pentru a vizita acest castel.

Admira operele lui Warhol la Muzeul Brandhorst

Deschis in 2009, muzeul Brandhorst adaposteste una din cele mai mari colectii de arta moderna din Germania. 700 de opere de arta din care 100 ii apartin lui Andy Warhol si 60 lui Cy Twombly.

Castelul Nymphenburg si parcul sau

Imensul castel Nymphenburg este pentru München ceea ce Versailles este pentru Paris, principala atractie din oras. Castelul a fost construit la sfarsitul secolului al XVII-lea pentru a servi drept resedinta regilor din Bavaria. Formand o oaza de verdeata in inima orasului, turistii au ocazia de a vizita patru palate, sa exploreze gradinile imense si sa faca o plimbare cu gondola pe canalul central.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *