Montpellier

In orice anotimp, Montpellier este cel mai seducator oras din partea de sud a Frantei. Elegant si cultural totodata, cu sange mediteranean curgandu-i in vene, Montpellier este un oras dinamic.

Place de la Comedie

Place de la Comedie adaposteste Fantana Celor Trei Gratii, o fantana ce dateaza din anul 1776. In partea de sud-vest a Pietei se afla teatrul.

L’Ecusson (centrul istoric al orasului Montpellier)

Cea mai buna modalitate de a explora strazile medievale din Montpellier este o plimbare prin Ecusson, centrul istoric al orasului. Printre cele mai remarcabile strazi se numara Ancien Courrier, o strada ingusta, acoperita cu marmura alba si marginita de magazine sic. In centrul istoric poti admia Turnul de la Babotte, cladirea in care se afla Camera de Comert si Biserica St. Roch.

Arcul de Triumf

Formand poarta de intrare in vechiul oras, Arcul de Triumf, cu o inaltime de 15m, construit in onoarea regelui Louis XIV in anul 1691, ese situat in capatul strazii Foch. In vecinatate se afla impozantul Palat al Justitiei. Rue Foch este impresionanta datorita cladirilor frumoase care dateaza din secolul 19.

Gradina Botanica Plantes

Cea mai veche gradina botanica din Franta, creata in 1593 de catre Pierre Richer de Belleval. Poetul Paul Valery a compus cateva versuri aici mestecand cateva petale de trandafir. Descopera serele tropicale dar si arborele de argint (gingko), vechi de 200 de ani si un Phillyrea latifolia din secolul 16 care servea drept cutie postala pentru indragostitii care isi ascundeau mesajele aici.

Catedrala St. Pierre

Nu departe de gradina botanica se afla una din cele mai impresionante edificii din orasul Montpellier. Pe strada Ecole de la Medecine, catedrala St. Pierre, in stil gotic, a fost fondata in 1364 dupa razboaiele religioase si restaurata in 1867. Fatada sa este superba, iar cele doua turnuri ce servesc drept intrare sunt imense.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *