Monastir, Tunisia

Monastir este un oras tanar si atragator, un oras ce navigheaza intre traditie si modernitate. Monastir este una din primele colonii fondate in Ifriqia, Africa de nord medievala. Dotat cu un port, Monastir este in continuare un punct important in ceea ce priveste comertul. Cu toate acestea, notorietatea si-a dobandit-o datorita turismului balnear datorita plajelor superbe. Statiunea Skanes este cunoscuta mondial in acest domeniu. Monastir este un oras tanar si dinamic datorita prezentei unui numar mare de universitati in sanul orasului.

Plimba-te pe malul marii dupa care intra intr-o medina cu strazile pavate: la primele ore ale diminetii, orasul se transforma intr-o piata uriasa. Este unul din momentele in care poti lua temperatura acestui frumos oras mediteranean. La fel ca majoritatea turistilor, vei avea nevoie de multa ingeniozitate pentru a nu cadea prada nenumaratelor tentatii propuse de vanzatorii de covoare si nu numai.

Monastir este un oras renumit si pentru plaja sa cu nisip fin asezat fiind pe locul unui vechi fosrt arab, magnific datorita zidurilor si turnului sau vechi. In Monastir turistii se simt ca intr-un muzeu in aer liber nu ca intr-o statiune turistica. Bourguiba, fostul presedinte a investit in orasul sau natal si l-a transformat intr-o moschee imensa, destinata numai lui.

Daca te afli in Monastir trebuie sa vizitezi neaparat muzeul care adaposteste o impresionanta colectie de vase de lut, scrieri antice islamice, sculpturi din lemn. Muzeul este situat in holul din cea mai bine pastrata si mai importanta zona din ribat. Portul din Monastir trebuie si el neaparat vizitat aici fiind ancorate o multime de ambarcatiuni de lux si yachturi. Pentru o suma infima turistii au sansa de a se plimba toata ziua pe un vas de pirati pe Marea Mediterana avand ocazia de a savura peisaje superbe si de vis. « Piratii » tunisieni sunt extrem de ospitalieri si umbla cu un papagal vorbitor pe umar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *