The Exorcism of Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose este un horror american, poate chiar cel mai bun horror produs pana acum avand ca subiect posedarea. Filmul a fost regizat de Scott Derickson, scris de Scott si Paul Harris Boardman. Rolurile principale sunt interpretate de Laura Linney, Tom Wilkinson, Campbell Scott, colm Feore, Jennifer Carpenter, Mary Beth Hurt, Henry Czerny si Shohreh Aghdashloo. Coloana sonora a fost creata de Christopher Young. The Exorcism of Emily Rose a fost produs  de compania Lakeshore Entertainment in colaborare cu Firm Films si a fost distribuit de Screen Gems. Filmul a fost lansat pe data de 9 septembrie 2005(US). The Exorcism of Emily Rose a detinut un buget de 19,3 milioane de dolari siau strans un profit de peste 114 milioane de dolari.

Avocata Erin Bruner (Laura Linney) apara un preot, Parintele Richard Moore (Tom Wilkinson), acuzat de omorul prin imprudenta a lui Emily Rose (Jennifer Carpenter), ceea ce a inclus o sedinta de exorcizare esuata care a condus in cele din urma la moarte. Procesul incepe cu judecatorul Ethan Thomas ascultand o serie de marturii ale expertilor medicali. Unul dintre ei marturiseste ca Emily suferea de epilepsie si psihoza. Apararea consta in sustinerea faptului ca ea chiar a fost posedata si a fost tratata intr-un mod delicat. Avocata apararii explica faptul ca atat medicina cat si psihologia au esuat in a o face bine pe Emily, iar familia a apelat in cele din urma la biserica. in cateva imagini din trecut ni se prezinta modul in care au inceput problemele lui Emily.

Intr-o noapte, exact la ora 3:00 dimineata, Emily observa un miros ciudat de ars venind de pe hol. Cand se duce sa verifice, vede usa de la intrare deschizandu-se si inchizandu-se de una singura. inainte de-a se intoarce in pat, ea vede un recipient cu pixuri si creioane miscandu-se singure. Cearceafurile sale se ruleaza singure si o greutate foarte mare o apasa, stranguland-o. Cum aceste evenimente continua sa se desfasoare, ea merge sa ceara ajutor medical deoarece nu mai este in stare sa discearna adevarul de halucinatie.

Ea are tot mai multe halucinatii, este apoi spitalizata si diagnosticata cu epilepsie. I se ofera anumite medicamente despre care ea sustine ca n-o ajuta cu nimic. Halucinatiile continua si, de asemenea, apar contorsiuni severe ale corpului. Emily renunta la scoala si se duce sa locuiasca impreuna cu parintii. Niciunul dintre ei nu considera ca ar fi epileptica sau molnava mintal; bazandu-se pe comportamentul si simptomele ei considera ca este posedata de demoni si merg sa-i ceara ajutorul Parintelui Moore, care primeste permisiunea bisericii sa faca o exorcizare. Pe masura ce procesul continua, Bruner incepe sa aiba parte de evenimente ciudate ce se petrec la ora 3:00 dimineata – Moore o avertizeaza ca ar putea fi tinta demonilor deoarece incearca sa-i expuna. Mai tarziu in film el explica faptul ca ora 3:00 este „ora diavolului”, pe care spiritele rele o folosesc pentru a batjocori Sfanta Treime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *