Martinica, floarea din Caraibe

Situata in apropiere de coastele americane, Martinica este visul metropilitanilor. In Antilele Mici, pe Bariera de Corali, marginita de Oceanul Atlantic si marea Caraibelor, Martinica este o destinatie turistica superba. Partea de sud a insulei este ideala pentru plaja si soare, fiind recunoscuta pentru plajele sale impresionante si pentru centrele comerciale de lux iar partea de nord este locatia ideala pentru o plimbare in munti si pentru explorarea padurilor tropicale.

Plaje…

Plaje de nisip alb, o mare cu apa de culoarea turcoaz…un vis frumos? Nu, pur si simplu Martinica. In timpul unui sejur, plimba-te de-a lungul plajelor, inchiriaza un vapor si practica scufundari in inima Barierei de Corali. Putin mai la sud, pe coasta marii Caraibelor, inoata in apele calme si calde.  Cele mai bune plaje din Martinica sunt Anse-Mitan si St. Anne. Plaja St. Anne este recomandata si pasionatilor de scufundari.

…si munti

Aceasta insula de vis adaposteste un munte magnific si salbatic totodata, o padure tropicala bogata in specii vegetale si animale. Turistii pasionati de natura pot face aici drumetii. Martinica este o insula a contrastelor Trasatura sa dominanta este Vulcanul Pelee, un vulcan ce a erupt ultima data in 1902.

Capitala insulei este Fort de France, un oras port ce dispune de o multime de atractii turistice. Strazile inguste ii confera capitalei un farmec aparte. Parcul central al orasului este La Savane, parc ce poate fi vizitat de oricine isi doreste sa scape de agitatia din oras si de aglomeratie. Catedrala St. Louis te va impresiona cu siguranta datorita turnului sau cu clopot, de o inaltime de 59m.

Martinica este pur si simplu o insula fascinanta, un melanj de brutarii tipic franceze cu buticuri de lux, de plaje umbrite de palmieri si vegetatie luxurianta care incanta ochiul oricui ajunge aici…o adevarata explozie de culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *