Marrakech, bijuteria Marocului

Considerat prima destinatie din Maroc, orasul Marrakech reprezinta armonia perfecta dintre bogatia culturala si splendoarea arhitecturala. Datorita atractiile turistice excelente, turistii au tendinta sa cheltuie fara masura in timpul unui sejur la Marrakech. Un sejur la Marrakech este ocazia perfecta de a descoperi un oras magnific si de a profita de ospitalitatea legendara a marocanilor.

Marrakech este un oras cultural. Astfel, siturile, monumentele si atractiile turistice de descoperit sunt nenumarate. Piata Djemaa El-Fna, situata in partea de sud a vechiului oras se numara printre destinatiile ce trebuie neaparat vizitate in timpul unui sejur la Marrakech. Vizitatorii pot descoperi aici artisti cu talente surprinzatoare printre care aruncatori de flacari, vrajitori care farmeca serpii si acrobati.

Moscheea Koutubia, situata in apropiere de piata Djeema El-Fna mierita o vizita. Trebuie sa va amintim ca persoanele care nu sunt musulmane nu au acces in aceasta moschee. In ciuda acestui fapt, turistii pot admira gradina moscheii si sa aprecieze excelenta arhitectura maura a secolului XII. Vizitatorii au posibilitatea de a vedea faimosul « muezzin » care lanseaza apelul la rugaciune. Pasionatii de botanica si de plimbari in mijlocul naturii sunt invitati sa viziteze faimoasa gradina Majorelle dar si somptuoasele gradini Menara, situate la marginea orasului.

Amatorii de arta vor avea ocazia sa viziteze muzeul Marrakech si muzeul Dar Si Said sau faimosul muzeu de Artizanat din Maroc care le propune turistilor descoperirea unor expozitii de arta traditionala care traseaza istoria orasului ocru cum mai este cunoscut Marrakech. Mormintele Saadiene ne amintesc de puterea sultanului Ahmed el-Mansour el Dhabi din secolul al XVI-lea. Acest mausoleu acoperit de aur si de materiale nobile  de tot felul este alcatuit din 170 de morminte in care se odihnesc membrii familiei acestui sultan prosper.

Trebuie neaparat sa vizitezi pietele (souks) din oras. Astfel vei descoperi articole interesante precum haine din piele sau lana, covoare si articole decorative de tot genul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *